PREHOD NA BIOLOGIJO

 

CELOSTNO SVETOVANJE IN USPOSABLJANJE

IZZIVI, PRILOŽNOSTI IN REŠITVE

 

Prehod iz kemičnega na naravno biološko pridelovanje hrane je lahko težaven in neuspešen. Zemlja je prazna, jalova, uničena od agresivnih agrarnih postopkov in ne more nuditi hranil za dober in obilen pridelek.

Vsaka lokacija je edinstvena in lahko predstavlja svojstvene izzive kmetovanja. Ob osnovnih principih revitalizacije zemlje in doseganju biološke raznolikosti, se dodatni izvedbeni ukrepi za posamezno lokacijo lahko razlikujejo. Ključno je poznati pravilne postopke in metode, s katerimi zemlji povrnemo rodovitnost, preprečimo napade škodljivcev in bolezni in ustvarimo odporen ekosistem.

Najprej je treba pogledati v zemljo. Kateri mikroorganizmi so v njej? Kateri manjkajo? Na kateri globini se pojavlja zbitost? Razumevanje vloge organizmov v zemlji ter njihove interakcije z rastlinami je pomembno pri odločanju o rastlinah, ki jih želimo gojiti.

Ko spoznamo svojo zemljo, ko razumemo življenje v njej, lahko zanjo ustrezno skrbimo. Ustvarimo bogato pestrost življenja v zemlji in nad njo. Ustvarimo ravnotežje vseh dejavnikov določenega ekosistema.

Vaše poznavanje izzivov s svojo zemljo in trenutnih obdelovalnih tehnik in moje poznavanje dogajanj v njej in kako zanjo skrbeti, bo odlična osnova za plodno partnerstvo. Z vami bom od začetka do konca rastne sezone z vodenjem, usposabljanjem in mentorstvom skozi izdelan plan prehoda. Da bo žetev jeseni obilna in zdrava, zemlja pa trajno rodovitna.

ZNANJE POMENI USPEH IN DOBIČEK

V sodelovanju z mano se boste naučili najnovejših strategij za izboljšanje donosnosti in učinkovitosti vašega kmetovanja brez kemikalij in umetnih škropiv.

Bogata, skoraj 40 letna praksa dr. Elaine Ingham je v projektih okoli celega sveta znova in znova dokazala pravilnost njenega koncepta v vseh situacijah in v vseh ekosistemih.